Alle verandering start bij jezelf.

Alle verandering start bij jezelf.

Wanneer je een situatie niet leuk vindt, of bijvoorbeeld hoe een relatie is, dan heb je een keus.
De keus om het te laten zoals het is, of om het te veranderen.

>> Als je kiest om het te laten zoals het is;

Accepteer dit dan ook en ga er niet (meer) over klagen. Weet voor jezelf dat dit de situatie is zoals het is. Accepteer en ga door. Kijk er naar en ga door. Oordeel niet meer, maar ga door.

>> Je kunt het ook veranderen.

Dit doe je door bij jezelf te bedenken wat je anders zou willen zien. Wat is voor jou de ideale situatie? Kun jij dit zelf bewerkstelligen. (Alles kan!) Start met anders tegen de situatie/ relatie aan te kijken.

Start met het vinden van de positieve elementen in de situatie/ relatie. Zodra je die hebt gevonden en daar jouw aandacht aan schenkt, zul je merken dat de situatie/ relatie steeds positiever zal gaan worden.

>> Hoe ga je met veranderingen om?

Met een verandering omgaan kan soms erg lastig zijn omdat het niet is wat jij wilt. Je kunt ervoor kiezen om vast te blijven houden aan het oude, met daarbij alle gevolgen van dien.
“Gevolgen? Welke gevolgen??”

Dat je je ellendig gaat voelen, dat je met weemoed gaat terug kijken naar, dat je niet blij bent met het nu.
Wanneer je niet blij bent met het nu, zul je ook niet blij zijn met morgen.
Hoe jij de dag vandaag (be)leeft, zet de toon voor de dag van morgen. Zie het als carbon papier. Vandaag drukt door in morgen. En morgen drukt door in overmorgen, enz… Als je dit weet, dan begrijp je dus ook dat jij altijd de keus hebt om een verandering te accepteren, naast je neer te leggen en door te gaan met de dag van vandaag.

 

 

Alle Verandering