Alles wat je aandacht geeft groeit.
Wees bewust waar jij jouw aandacht aan geeft!

Een plant heeft aandacht en verzorging nodig.

Wanneer jij genoeg water geeft zal de plant bloeien. En wanneer de plant is uitgebloeid, verzorg je de plant nog steeds, door de dode blaadjes te verwijderen etc.

Waarom doe je dit niet voor jezelf?

Wanneer je in een negatieve situatie zit ben je snel geneigd om met al jouw aandacht alleen maar bezig te zijn met die situatie.
Je maakt je zorgen om hoe het zou kunnen aflopen, of om wat er allemaal wel niet zou kunnen gebeuren. Maar ook om wat de gevolgen dan weer zouden kunnen zijn van dat wat er eventueel zou kunnen gebeuren. Hierdoor zie je alleen nog maar de “slechte” dingen die er kunnen gebeuren.

Alles wat je aandacht geeft groeit

Wat je uitzendt, trek je aan.

Dan dient zich de volgende situatie aan.
De “Zie je wel’s en “Heb ik dat’s!” worden afgewisseld met gedachten als; “Waarom overkomt mij dit nu weer? Ik heb toch al genoeg meegemaakt!”
En dan denk ik ook nog aan die vriendin die haar baan is kwijtgeraakt, en die vriend waarvan een langdurige relatie over is…. Het is gewoon allemaal Kwalitief Uitermate Teleurstellend! (Kut)

Je bent behoorlijk chagrijnig en ziet de zon niet meer schijnen.
De avond valt in en je gaat brak slapen. Helaas word je weer net zo brak wakker als toen je je bed instapte. “Ook dat nog!” Hoor ik je denken.

We beginnen de dag dus al chagrijnig!
Hoe kun je dan verwachten dat je positieve dingen meemaakt?

Blijf morgenochtend wanneer je wakker wordt, nog even in je bed liggen. Voel voor jezelf dat het vanaf vandaag allemaal anders gaat! Het is een mooie dag en je bent het waard om leuke dingen mee te maken. Ook al regent het!

Zie het als een bestelling in een restaurant, dat wat besteld krijg je op je bord. Ik bestel graag iets wat ik lekker vind.

Neem afstand van de personen en situaties die negativiteit in jouw leven brengen.

Dat hoeft niet van de een op de andere dag, maar word in ieder geval wel al bewust van welke personen negativiteit bij jou komen brengen.  Dat zijn bijvoorbeeld personen die alleen maar klagen. Roddelen of slecht praten over anderen. Jaloers zijn op jou of anderen… Etc

Wanneer jij dingen positief gaat zien, zul je merken dat jouw wereld gaat veranderen.

Neem het voorbeeld van de regen. Het kan zijn dat je het heel vervelend vindt wanneer het regent, maar je kunt het ook zo zien dat de gewassen weer water krijgen, het stof op straat weer even wordt weggespoeld, plassen water ontstaan waar vogeltjes uit kunnen drinken etc… 

Wil je dingen negatief of positief zien?

Ik zat laatst zelf in de situatie dat ik absoluut niet meer wilde dansen. Ik was er helemaal klaar mee! Dit maakte dat ik even heel goed ging kijken naar mijn leven, nu.

Ik besefte dat ik dansen en les geven toch eigenlijk wel heel leuk vind, en dat het iets is waar ik heel blij van word. Maar ook van alle verschillende persoonlijkheden die ik tegenkom en aan wie ik mag lesgeven.

Als ik in de negativiteit was blijven zitten had ik je zo een aantal andere dingen kunnen vertellen die mij tegenstaan in het runnen van een eigen dansschool. En geloof mij, het zijn aardig wat dingen waarvan ik soms echt gewoon baal!

En toch kies ik ervoor om naar de leuke dingen te kijken, en hoe ik het (nog) beter kan maken voor mijzelf.
Welke acties moet ik ondernemen zodat ik niet meer voel wat ik voelde toen ik wilde stoppen met dansen?
Wat moet ik doen zodat ik het leuk blijf vinden?

Dit betekent dus dat ik actie moet ondernemen!

Mensen los laten die niet meer bij mij passen en bepaalde knopen doorhakken.
That’s Life. Mensen komen, mensen gaan. Situaties komen en gaan. Regen komt en gaat. Dag wordt weer nacht en nacht wordt weer dag.

Het is een keuze!
Kies jij voor geluk of voor negativiteit?

Het is aan jou. Alle verandering start bij jezelf!