Wat is een Mudra

Mudra is een woord uit het sanskriet en betekent symbolisch handgebaar, houding.
Ook wel een “zegel” genoemd. Het is een gebaar dat vreugde en opgewektheid veroorzaakt.

Er zijn vele soorten die je kunt uitvoeren en die jouw meditatie kunnen verdiepen.
Deze handgebaren zijn ontstaan uit het Hindoeïsme en boeddhisme.

In Yoga, Dans en Meditatie worden mudra’s uitgevoerd en beoefend en kan bestaan uit 1 handgebaar, 2 handen gebaar of zelfs het hele lichaam.

Ik zal dieper ingaan op de diverse mudra’s die je op weg kunnen helpen op jouw spirituele pad.

De handgebaren hebben allen een eigen werking en betekenis.
Zo kan de Gyan Mudra je bijvoorbeeld helpen bij stress, angst, spanning en onrust. Deze kun je beoefenen tijdens je meditatie om te aarden, te gronden en om je geest te kalmeren.

Elk handgebaar heeft een specifiek doel om de energiestroom van jouw lichaam te kanaliseren. Bepaal welk handgebaar je wilt beoefenen voordat je gaat mediteren. Start je meditatie en begin met beoefenen en verdiepen.

 

 

Dhyani Mudra

Dhyani Mudra

Dhyani = Mediteren Mudra = Gebaar Handgebaar van meditatie.Met de Dhyani mudra kun je mediteren op een dieper niveau. Tijdens het beoefenen van deze mudra zijn beide kanten van het lichaam, alsmede beide hersenhelften, rechts en links, actief. Daarom brengt deze mudra...

Lees meer
Gyan Mudra

Gyan Mudra

Gyan = Wijsheid Mudra = Gebaar Handgebaar van wijsheid.Uitvoering: De uiteinden van de duim en de wijsvinger worden licht samen gedrukt. De overige drie vingers zijn ontspannen gestrekt. Zorg dat je zit op een stoel of in (halve) lotus, of een andere gemakkelijk...

Lees meer